De l'hort de l'escola al plat!

Després de cuidar entre tots l'hort, ha arribat el moment de la collita. Els nostres companys de segon de Primària van ser els encarregats de fer-ho, després de la collita van plantar herbes aromàtiques que faran les delícies quan siguem al pati.
Les bledes van ser sortejades i els afortunats van fer una verdureta boníssima per sopar a casa però els enciams sí es podien consumir a l'escola, què millor que fer una amanida per a tots!
Els companys de 1r i 2n d'ESO van preparar unes amanides exquisites, així vam poder gaudir el gust d'un enciam recient collit de l'hort i veure de què serveix cuidar la nostra taula de cultiu.





Nyam, nyam!


Sabíeu que....L’enciam procedeix de l’Europa meridional i de l’Oest d’Àsia. Els reis perses ja la consumien uns 300 anys abans de Crist. Com més verdes siguin les fulles de l’enciam, més nutritives són.

L’enciam ha de menjar-lo tothom, però especialment els nens, els joves, les dones embarassades, els lactants i les persones d’edat avançada. Aquesta hortalissa no només nodreix i calma la set, sinó que pel seu sabor suau i la frescor que proporciona, és la base d’una perfecta amanida. Combina bé amb quasi tota classe d’aliments, excepte amb les substàncies dolces, barreja que pertorba la digestió. La millor manera de menjar-lo és cru (després d’haver-lo rentat bé), encara que també es pot menjar cuit, en truita, guisat, etc. És aconsellable menjar enciam tots els dies i preferentment a l’hora de sopar, perquè a més de proporcionar un somni tranquil, afavoreix el bon funcionament intestinal en les primeres hores del matí. Si el prenem com a primer plat en amanida, arribarà ràpidament a l’intestí, preparant el camí als altres aliments. Això no obstant, és millor no menjar-lo acompanyant carns o al final del menjar perquè arrossegaria aliments que no estan suficientment digerits.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada